AKTUELNO

Ova nesvakidašnja scena šokirala je mnoge koji su se našli na licu mesta.

Nekada je Mercedes u ponudi imao karavanski model E63 AMG-a (W211) s trećim redom sedišta. Međutim, razna ograničenja po pitanju sigurnosti stavljena proizvođačima 'na teret' onemogućila je dodatni red sedišta u prtljažnom prostoru. Zbog toga Audi nikada nije instalirao više od pet sedišta u RS6 Avanta, kao ni u manji RS4 Avant.

Zbog toga je jedan otac u Kataloniji rešio da preveze decu u gepeku iznajmljenjoj RS4 Avanta.

Mnogi koji su videli ovu scenu šokirali su se jer je veoma opasno, pogotovo ako vrata gepeka nisu u potpunosti zatvorena. Najgore od svega je što je vozilo snimljeno na levoj strani auto-puta, što znači da je verovatno otac vozio punom brzinom, a stvari su u svakom trenutku mogle da pođu po zlu.


Lokalni izveštaji navode kako je francuski turista vozio prema Kosta Bravi, obalnoj regiji Katalonije na severoistoku Špranije.

Nakon što ga je policija zaustavila vozač je dobio kaznu u iznosu od 840 eura, za čak šest prekršaja: dva za vožnju dvoje dece mlađe od tri godine iza bez odgovarajućih dečjih sedišta, jedan za bahatu vožnju, jedan za prevoz više ljudi nego što je proizvođač predvideo i još dva za nenošenje pojasa.

Autor: