AKTUELNO

Troje ljudi poginulo je u šumskom požaru koji već drugi dan gori u južnoj Turskoj, saopštili su služba za vanredne situacije i ministar poljoprivrede Bekir Pakdemirli.

Najmanje tri osobe su poginule, a više desetina je u bonicama zbog posledica od šumskog požara koji je vetar naneo do zgrada letovališta Managvata, kod Antalije, na jugu Turske, saopštili su danas zvaničnici.

Evakuisano je 20 gradskih četvrti i susednih sela, 112 osoba je povređeno od kojih je 58 hospitalizovano, najviše zbog trovanja dimom.

Ministar poljoprivrede i šumarstva Bekir Pakdemirli je rekao da je obuzdan taj požar koji je juče izbio i da danas nema ugrožene imovine ili ljudi.

Međutim, danas je izbio još jedan požar, pa su vatrogasci i dalje na terenu. Nekoliko kuća, radnji i vozila je uništeno.

Ruski avioni Berijev Be-200, učestvuju u gašenju požara, saopštila je danas ruska ambasada u Ankari.

"Tri ruska protivpožarna aviona Be-200 pomažu Turskoj u regionima gde se bukte požari", navodi se u saopštenju, preneo je TASS.

Pokrajina Antalija u kojoj su izbili požari popularna je turistička destinacija u Turskoj.

Nekoliko manjih šumskih požara bukti i u drugim delovima Turske, ali nema opasnosti po naselja. Šumski požari u priobalju Turske su leti česti, a za mnoge se smatra da su podmetnuti.

Vatra je izbila 28. jula nedaleko od grada Manavgata, zbog ekstremno visokih temeperatura, pokazali su preliminarni podaci.

#Antalija

#Požar