AKTUELNO

Bundestag je usvojio zakon o legalizaciji istopolnih brakova, javlja "Rojters". Nemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je da je za nju brak zajednica muškarca i žene, ali da se nada da će odluka Bundestaga doprineti socijalnom miru.

U Donjem domu nemačkog parlamenta 393 poslanika izjasnilo se za legalizaciju istopolnih brakova, 226 bilo je protiv, a četvoro se uzdržalo od glasanja.

Gornji dom se već ranije izjasnio za legalizaciju istopolnih brakova.

- Za mene, brak je prema osnovnom pravu – brak između muškarca i žene i zato nisam glasala za ovaj zakon danas - izjavila je nemačka kancelarka Angela Merkel, preneo je Rojters.

Istakla je da je to bila njena lična odluka, ali i da se nada da će odluka Bundestaga doprineti društvenom miru.

Pročitaj još: GRAĐANI BEŽE GLAVOM BEZ OBZIRA! Automobilom se zaleteo među LJUDE, HAOS NA ULICI

Nemačka kancelarka je prethodnih dana dala nekoliko izjava koje su se tumačile kao promena stava uoči izbora zakazanih za septembar, preneo je Dojče vele.

Sva tri potencijalna koaliciona partnera za sastavljanje nemačke vlade sa Hrišćanskom demokratskom unijom Angele Merkel – Socijaldemokrate (SPD), Zeleni i Liberali – izjavili su da su istopolni brakovi uslov koji mora da se ispuni da bi ušli u potencijalne buduće koalicije, naveo je nemački državni radio.

Nemačka se usvajanjem ovog zakona pridružila grupi od 14 evropskih zemalja koje su priznale istopolne brakove.

#Brak

#Homoseksualci

#Nemačka

'