AKTUELNO

Kristijana K, kojoj se sudi zbog surovog ubistva petoro dece u Solingenu u Nemačkoj, poslala je uznemirujuće pismo iz zatvora svojoj majci i jedinom preživelom sinu.

Majka, koja je početkom septembra prošle godine u stanju rastrojstva ubila svoje mališane Luku (8), Tima (6), Sofiju (3), Leoni (2) i Melinu (1), tvrdi u pismima da je nevina i ogovara cimere objašnjavajući kakva stravična su oni činili.

Kristijana je svoju decu drogirala, a potom ih je sve udavila. Najstariji sin je preživeo jer je u trenutku majčinog rastrojstva bio u školi. Sada majka pokušava da sazna sudbinu malog Marsela, koji nakon tragedije živi sa bakom, Kristijaninom majkom.

Pisma su pročitana porodici juče u sudu, a u njima Kristijana pita majku kako je Marselo, kojeg je, kako se veruje, namerno poštedela. Navela je kako želi da ga vidi, jer je nevina i nije počinila stravična ubistva koja joj se stavljaju na teret.

Kristijana potom u pismu navodi da u zatvoru ima "mnogo loših roditelja", koji su zlostavljali decu i puštali ih da umru od gladi, prenosi "Telegraf".

- Kako su mogli tako nešto da urade? - pita se Kristijana u pismu. Pisala je i kako je u upoznala ženu koja je pokušala tri puta da se ubije zbog muža.

- Ma tako nešto se ne radi, to je takva glupost - navodi ona navodno u pismu.

Tokom suđenja sudija je istakao da je Kristijana bila veoma puna samopouzdanja i veoma odlučna u pismima. Smatra da je veoma inteligentna, te da pokušava da manipuliše.

Podsetimo, kobnog jutra kada su ubijeni mališani, Kristijana je ustala kao i svakog drugog jutra i postavila deci da doručkuju. U hranu im je stavila sedative i deca su počela da se guše, a ona koja se nisu ugušila je dokrajčila.

Veruje se da je zločin počinila u stanju emotivnog rastrojstva nakon što se rastala sa suprugom. Pre zločina, godinu dana je živela razdvojena od svog poslednjeg muža. Kristijana se za bivšeg vojnika Paskala (28) udala 2014. godine, imali su četvoro dece i živeli su zajedno sa još dvoje dece iz njenih prethodnih veza. Bili su srećna porodica, sve do 2019. godine, kada su se rastali.

Nakon toga je ona ostala sama sa decom. Iz nekog razloga, odlučila je da najstarijeg sina poštedi. Nakon užasnog zločina, otišla je po Marsela u školu i rekla mu da se u porodici dogodio smrtni slučaj. Seli su u voz za Diseldorf, a svom sinu rekla je zbogom kada je menjao voz za drugo mesto, gde je navodno trebalo da poseti baku.

Kristijana je svojoj majci poslala poruku preko WhatsApp-a, priznavši joj šta je uradila, a nakon 20 minuta na stanici u Diseldorfu, bacila se pod voz.

Doživela je ozbiljne, ali ne opasne povrede po život.

Baka je nakon toga pozvala policiju, koja je u stanu pronašla tela nesrećne dece.

#Nemačka

#Svet

#Zločin

#čedomorstvo