AKTUELNO

Telo Ekaterine Puzikove pronađeno je u stanu u Samari.

Bogata udovica bankara Dmitrija Puzikova, Ekaterina Puzikova iz Rusije, pronađena je mrtva u svom stanu, a dok je njen advokat rekao da je izbodena na smrt, istraga je otkrila da je preminula usled udarca u glavu tupim predmetom.

Telo Ekaterine Puzikove pronađeno je u stanu u Samari. Preminula je 2. jula, a telo bogate udovice pronašao je njen otac.

Za sada postoje nejasnoće oko toga kako je umrla, pa dok njen advokat kaže da je izbodena na smrt, istraga je pokazala da je udarena u glavu tupim predmetom.

Naime, advokat preminule Andrej Sokolov počeo je da širi informacije o ubadanju.

"Njeno telo sa ranama od noža pronašao je njen otac. Traga se za mladićem Aleksejem Rjaskovim, koji joj je pomagao u istrazi krivičnog slučaja ubistva njenog supruga. Imali su sukob", rekao je za RBC.

U veče tragedije Aleksej Rjaskov je objavio video na svom Instagramu. U njemu je priznao da je 2017. godine, zajedno sa Ekaterininim rođacima, predao više od 15 miliona rubalja službenici regionalnog suda, kako bi navodno Ekaterina, koja je u to vreme bila optužena za ubistvo supruga, bila oslobođena.

Kako prenosi Telegram kanal 112, žena je odletela u Samaru kada je video snimak objavljen na društvenim mrežama. Zbog njega su navodno imali konflikt, prenose lokalni mediji.

Suprug žrtve Dmitrij Puzikov preminuo je 20. marta 2012. godine. Proveo je dve nedelje u bolnici nakon jednog slavlja. Zajedno sa njim hospitalizovano je još dvoje mladih ljudi. Jedan od njih bio je delimično paralizovan. Forenzički pregled je u telu bankara pronašao retki otrov - talijum.

Istraga je sugerisala da je Puzikova otrovala supruga, bankara, mešajući mu otrov u hranu. Kao razlog, službenici zakona su naveli "osećaj ljubomore koji je nastao iz osvete zbog počinjene preljube", pišu RIA Novosti.

Međutim, njen advokat veruje da je Dmitrija mogao da ubije njegov rođak.

Ekaterina je pet i po godina bila pod krivičnim gonjenjem. Dva puta ju je prvostepeni sud proglasio krivom. Konkretno, u julu 2017. godine, Ekaterina Puzikova je osuđena na devet godina zatvora i proglašena krivom za trovanje svog supruga.

Međutim, već u oktobru iste godine ukinuta je presuda i udovica je oslobođena. Puzikova je kasnije dobila status žrtve. Ministarstvo finansija Rusije odlučilo je da joj plati 1,75 miliona rubalja kao kompenzaciju za moralnu štetu tokom krivičnog gonjenja.

Sama Ekaterina tražila je 10 miliona rubalja.

#Ekaterina Puzikova