AKTUELNO

Sedmogodišnji dečak preminuo je tokom treninga džuda nakon što su ga 27 puta bacili na pod!

Užasna tragedija se dogodila kada je trener zajedno sa još jednim sportistom vežbao bacanje na pod na dečaku, nakon čega je sedmogodišnjak dobio obilno krvarenje u mozgu i pao u komu. 

Tokom jučerašnjeg dana dečaku je naglo pao pritisak, ali i otkucaji srca, te su roditelji odlučili da ga nakon 70 dana skinu sa aparata i sužbeno je proglašen mrtvim. 

Trener Ho optužen je za fizički napad koji je rezultirao ozbiljom povredom i za kazneno delo nad maloletnikom, ali je pušten iz pritvora početkom ovog meseca, dok je dečak još uvek bio u komi. 

Kako javlja "BBC", Ho je platio kauciju od 100.000 tajvanskih dolara, ali ga sada čeka promena optužbe po kojoj su njegove povrede izazvale smrt! 

Na trenigu tokom kog je došlo do tragedije bio je i dečakov ujak koji je snimao sve kako bi pokazao njegovoj majci da mu ne prija bavljenje džudom. Na video zapisu se jasno vidi kako jedan od džudista baca sedmogodišnjaka na pod. Čuje se jauk dečaka, ali i vika trenera koji mu naređuje da ustane kako bi ponovili bacanje. 

Dečak se nakon nekog vremena onesvestio, na šta ga je trener optužio da se folira, kako navodi porodica. Tajvanski stručnjaci ističu da ujak nastradalog dečaka nije imao pravo da zaustavi trening, jer na Tajvanu postoji koncept poštovanja prema učitelju, što obuhvata prihvatanje njegovog autoriteta bez obzira na okolnosti!