AKTUELNO

Supruga bivšeg britanskog ministra zdravlja Meta Henkoka Marta bori se sa dugim kovidom koji je dobila od svog muža nakon što je razotkrivena njegova preljuba, piše “San”.

Nakon što su objavljeni snimci Henkoka (42) u strasnom zagrljaju sa pomoćnicom Đinom Koladanđelo (43), on je podneo ostavku na funkciju zbog kršenja mere držanja distance u vreme pandemije, a nasledio ga je Sadžid Džavid.

Marta (44) nije imala pojma da njen suprug – s kojim je u braku 15 godina – ima aferu. Ona je mislila da je njen brak “srećan i stabilan” i čak je bila prijatelj na “Fejsbuku” sa ljubavnicom svog muža, navodi “San”.

Henkok je, osim ostavke, u četvrtak objavio i da je njegov brak sa Martom okončan. Britanski mediji prenose da Marta pati od dugog kovida a veruje se da je virus dobila od svog muža.

- Marta se ponela neverovatno dostojanstveno – rekao je “Sanu” neimenovani porodični prijatelj. – Sirota žena je javno ponižena zbog ponašanja svog muža a ipak se suočila sa kamerama izgledajući kao uzor staloženosti. Ima svaki razlog da bude ozlojeđena zbog onog što se dogodilo ali se uzdigla iznad toga. Izašla je iz ovog sa stilom.

Met Henkok je objavio da je pozitivan na kovid prošlog marta, nedugo nakon što je britanski premijer Boris Džonson potvrdio da je zaražen. Henkok je tada imao blage simptome.

Marta, koja je ćutala otkako se razotkrila afera njenog muža, viđena je kako nosi burmu nakon što je izbio skandal. Porodični prijatelji su rekli “Dejli mejlu” da je saznanje o aferi bilo šok za Martu koja nije gajila sumnje u vezi Đine Koladanđelo koju je, kao i njen muž, upoznala na Oksfordu i bile su prijateljice na “Fejsbuku”.

List piše da su Đina i njen muž Oliver Tres slavili Božić sa Henkokovima i da je bivši ministar ostavio svoju ženu svega nekoliko sati nakon što je afera razotkrivena.

Đina je u septembru prošle godine postavljena za direktorku u Ministarstvu zdravlja i socijalnog staranja. Takođe je marketing direktor u kompaniji svog muža “Oliver Bonas”.

Autor:

#Velika Britanija