AKTUELNO

Policija u Austriji uhapsila je dvojicu migranata starosti 16 i 18 godina, zbog sumnje da su zadavili devojčicu (13) i ostavili njeno telo naslonjeno o drvo na zelenoj površini u Beču.

Kako prenose austrijski mediji, u pitanju su državljani Avganistana, koji su tražili azil u Austriji.

Policija je prvo uhapsila starijeg Avganistanca, a dva sata kasnije nedaleko od mesta gde je pronađeno telo uhapšen je i mlađi Avganistanac, prenosi Telegraf.

Oni su sumnjiče da su u noći između petka i subote udavili devojčicu, a potom njeno telo ostavili na ulici.

Ubijena devojčica je inače iz Donje Austrije i još nije poznato kako je i zašto došla u Beč. Policija proverava da li je ranije na bilo koji način bila povezana sa osumnjičenima za ubistvo.

Njeno telo pronašli su prolaznici oko 7 sati ujutru i odmah su obavestili policiju i Hitnu pomoć koja je po dolasku mogla samo da konstatuje smrt.

Telo su roditelji identifikovali tek u nedelju, nakon što je policija objavila detalje o odeći koju je devojčica nosila. Nakon što je objavljeno da je dete nađeno u crnoj dukserici na kojoj piše "živi ili umri" i crno-belim pantalonama, roditelji su se javili u policiju.

Prema navodima medija, devojčica je i ranije znala da ode od kuće. Obdukcija je pokazala da je devojčica zadavljena, a navodno nisu pronađeni tragovi silovanja.

Na zelenoj površini gde je njeno telo ostavljeno, roditelji su ostavili njenu fotografiju, cveće i sveće.

Autor:

#Beč

#ZLOSTAVLJANJE