AKTUELNO

Grčki pilot Babis Anagnostopulos (33) koji je nedeljama tvrdio da su mu suprugu Karolinu ubili provalnici, priznao je policiji da je zapravo on ubica.

Zločin se dogodio pre mesec dana u predgrađu Atine, a Anagnostopulos je u međuvremenu ispleo složenu mrežu, plakao pred kameram i čak grlio taštu kako bi je utešio nekoliko sati pre priznanja, što su snimile kamere. Kako se navodi, udavio je i kućnog ljubimca kako bi prikrio tragove.

Dejli mejl je preneo da je Anagnostopulos na ostrvu Alonisos, gde mu je supruga Karolina Krauč odrasla, prisustvovao sahrani. Odjednom, pojavila se policija i odvela ga na saslušanje. Karolininoj porodici je rekao da je pozvan u policiju da navodno prepozna jednog osumnjičenog.

Podsetimo, pilot je ispričao da su trojica maskiranih i naoružanih provalnika upala u njihov dom blizu Atine 11. maja. Prema njegovoj priči, njega i suprugu su vezali i zahtevali da im kažu gde je novac. Kako je posvedočio, provalnici su ubili njihovog psa i sat vremena mučili njegovu ženu pre nego što su je zadavili pred očima njihove ćerkice.

Posle 8 sati ispitivanja, optužen je za ubistvo, kao i za zlostavljanje životinja i krivokletstvo.

Policija ga je opisala kao "vrhunskog glumca" nakon što je do detalja iscenirao mesto zločina i više od mesec dana glumio da nema veze sa ubistvom.

Čak se i "slomio" dok je razgovarao sa novinarima ispred svoje kuće na ostrvu Alonisos i lio je suze dok je govorio o Karolini.

Udavio je i porodičnog psa i obesio njegovo telo na ogradi stepenica kako bi potkrepio priču da su to učinili razbojnici.

Pilot je prevario porodicu ubijene supruge, inače državljanke Velike Britanije, a snimljen je i kako grli taštu samo nekoliko sati pre nego što je priznao ubistvo.

Naposletku, rekao je policajcima da mu je "rasuđivanje bilo zamagljeno i da je udavio suprugu" jer je htela da ga ostavi.

Šta je istraga pokazala?

U 00:35 sati, kamera u dnevnoj sobi kuće snimila je Babisa na kauču, kako grli 11-mesečnu Lidiju i nervozno kuca na mobilnom.

Dopisivao se sa Karolinom koja je bila na tavanu, a poruke su izgleda bile oštre, prenosi grčka Prototema.

U 1:20 sati pilot je uklonio memorijsku karticu iz kamere, čija slika postaje crna. Ovaj potez navodno pokazuje da je Babis doneo odluku da ubije suprugu i iscenira pljačku.

Iz poruka koje su razmenili u roku od dva sata i 40 minuta vidi se da su se žestoko svađali.

U 4:01 pametni sat na njenoj ruci pokazuje intenzivnu stimulaciju pulsa. Od tog trenutka i tokom celih deset minuta, zatvorio joj je usta i nos i ona se borila sve dok konačno nije umrla.

Prema pametnom satu, vreme kada je njeno srce prestalo da kuca je 4:11 sati ujutru.

"Kada smo mu predočili dokaze, sve je priznao, rekao je portparol policije Apostolos Srekas i dodao: "Na pametnom satu smo proučili njegovo kretanje i u potpunoj je suprotnosti sa njegovom pričom. On je u prvoj verziji ispričao da su ga tri napadača vezala i začepila mu usta. Umesto toga, videli smo da se kretao po kući, odlazio na tavan i u podrum".

Iz policije su naveli da su znali da je Babis krivac čim su ga ugledali, a označili su ga kao "grčkog Oskara Pistorijusa" misleći na južnoafričkog atletičara koji je osuđen zbog ubistva svoje devojke 2013. godine.

"Odmah smo primetili njegovu hladnokrvnost, a jedna policajac je čak odneo njegovu ćerku što dalje od njega kako bi je zaštitio", rekao je Džordž Kaliakmanis, načelnik policije na Atici.

Kako je dodao, brzo su uvideli da su tragovi provale namešteni. Pošto je malo toga u kući bilo ispremeštano i isprevrtano, što je neuobičajeno za provalnike, uvideli su da je ubica blizak domu, a ne u bekstvu.