AKTUELNO

Poslednji poziv princeze Dajane pre njene tragične smrti razotkrio je jedan od njenih bliskih prijatelja.

U predstojećem dokumentarnom filmu koji će izaći 24. juna, novinar Ričard Kai otkrio je ko je poslednja osoba koju je pozvala pokojna princeza od Velsa.

U emotivnoj ispovesti, gospodin Kai se prisetio kako mu je policija saopštila potresne vesti.

- Policija mi je saopštila da je poslednji poziv uputila meni.

Verovao je da je Dajana pokušavala da prihvati novo poglavlje u svom životu nakon rastanka od princa Čarlsa godinu dana ranije.

- Osećao sam da je bila na prilično dobrom putu. Očajnički je pokušavala da krene ispočetka i započne nešto drugačije, neku novu vrstu kraljevskog života. Želela je da se vrati i vidi svoje dečake -, izjavio je gospodin Kai, princezin blizak prijatelj.

Dokumentarni film o princezi Dajani trebalo bi da bude objavljen na dan kada je trebalo da napuni šezdeset godina.

Prema jednom sinopsisu programa, dugometražni dokumentarni filmovi retko su čuli intervjue i arhivske snimke koji prikazuju neke od najznačajnijih događaja u Dajaninom životu.

Kada je dokumentarni film najavaljen, izvršni producent Dejvid Glover najavio je da je dokumentarac došao u "savršeno vreme za preispitivanje njenog nasleđa i života".

Prilikom intervjua izjavio je: - postoji nešto pomalo čarobno u princezi Dajani - i uprkos poteškoćama u ličnom životu uspela je da iskoristi svoje veze sa ljudima da učine ogromne količine dobra.

Smatramo da je njen rođendan savršeno vreme da se preispita njen život i nasleđe i istraži kako je od relativno nepoznate tinejdžerke postala najintrigantnija osoba koja je ikad živela.

Izdanje dokumentarnog filma trebalo bi da bude gotovo mesec dana nakon što je Lord Dison otkrio ozbiljne prekršaje u vezi sa intervjuom princeze Dajane sa BBC Panoramom.

Istragom je utvrđeno da je gospodin Bašir lažirao dokumente i koristio "lažno ponašanje" kako bi uticao na intervju sa princezom od Velsa.

Podsećajući se tužnog oproštaja od princeze Dajane u palati Kesington, gospodin Kai istakao je da je bio "očajnički tužan" ceo taj dan, navodi Express.

#Princeza Dajana