AKTUELNO

Internet je goreo tokom sastanka dvojice lidera.

Predsednici Rusije i Sjedinjenih Američkih Država Vladimir Putin i Džo Bajden sastali su se danas u Ženevi na rusko-američkom samitu.

Objavljeni su i snimci i fotografije susreta što je odmah na društvenim mražama pokrenulo lavinu komentara o "govoru tela" dvojice predsednika.

"Vladimir je opušten, ruke su mu uz telo, ramena u gardu, spreman je za borbu. Džo je nagnut, sa skrštenim rukama, kao da štiti na donji stomak", jedan je od prvih komentara na Tviteru o "čitanju između redova".

Ipak, komentatori na Tviteru primećuju da je Bajden pribegao triku kako bi pokazao superiornost nad Putinom. Uz osmeh mu je pružio ruku, ali se nije pomakao s mesta, pa je Putin prišao njemu da se rukuje.

"Bajden prekrstio noge poput dame, dok Blinken sedi kao lepo vaspitan školarac vrteći palčevima. Putin i Lavrov pokazuju mnogo dominantniji govor tela",

"Beta Bajden, alfa Putin",

"Ne morate da budete ekspert za govor tela da vidite ko je ko. Putin sedi kao muškarac, Bajden kao devojčica prekrštenih nogu", samo su neki do komentara o Putinovoj dominaciji.

Ima, međutim, i onih koji smatraju da je Putin izgledao mnogo nervoznije od Bajdena.

"Putin izgleda poput školarca koga su pozvali u direktorovu kancelariju",

"Bajden vlada sastankom, Putin to zna i to se vidi",

"Putin govor tela kaže - pobeđen",

"Putin je nervozan"...

Šta vama govore ponašanje, gestikulacija i način sedenja dvojice svetskih lidera?

#Džozef Bajden

#Vladimir Putin