AKTUELNO

Američki predsednik Džozef Bajden sleteo je u Ženevu, gde će se sutra sastati sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.

To će biti njihov prvi zvanični susret kao dvojice predsednika i prvi i od kada je Bajden svog ruskog kolegu nazvao ubicom, a Putin mu odgovorio da se pogleda u ogledalo.

Dvojica lidera će razgovarati o bilateralnim vezama, problemima vezanim za stratešku nuklearnu stabilnost, navodnom ruskom uplitanju u izbore, hakovanju i drugim pitanjima, uključujući saradnju u borbi protiv kovid-19 i regionalne sukobe.

Foto: Tanjug AP/Martial Trezzini/Keystone

Za razliku od svoja četiri prethodnika u Beloj kući, koji su se potrudili da izgrade dobre veze sa Putinom, Bajden je jasno stavio do znanja da izgradnja ličnih veza može imati svoje granice, preneli su američki mediji.

Foto: Tanjug AP/Martial Trezzini/Keystone

Visoki zvaničnik Bajdenove administracije izjavio je danas da ne očekuje velike rezultate nakon prvog samita predsedniak Bajdena i Putina.

- Ne očekujemo brojne rezultate nakon ovog samita - izjavio je ovaj američki zvaničnik u trenutku dok je Bajdenov predsednički avion Er fors 1 sletao u Ženevu, prenosi Rojters.