AKTUELNO

Bajden je danas otputovao u Brisel gde se održava samit NATO-a, a 16. juna će doputovati u Ženevu gde će održati sastanak sa svojim ruskim kolegom Vladimirom Putinom.

Predsednik SAD Džozef Bajden tačno zna šta da očekuje od svog ruskog kolege Vladimira Putina na predstojećem susretu, iza njega je 50 godina pripreme za taj trenutak, izjavila je portparolka Bele kuće DŽen Psaki.

- Tačno zna šta da očekuje. Prema njegovom mišljenju, ovaj susret nema nikakve veze sa poverenjem i prijateljstvom, već kako bi se pronašle dodirne tačke kada je reč o saradnji. Poenta je biti direktan i precizan u svim tim sferama koje nam izazivaju zabrinutost - rekla je ona na brifingu pred put za Brisel, a prenosi Sputnjik.

Svoju izjavu je Psakijeva objasnila i time što je Bajden još ranije sarađivao sa Putinom i ima višegodišnje iskustvo u vođenju diplomatskih razgovora.

Mediji prenose i da je portparolka Bele kuće tim rečima, naime, odgovorila na komentar prve dame SAD DŽil Bajden o tome da je „njen muž i te kako spreman za susret sa Putinom“.

Podsetimo, Bajden je danas otputovao u Brisel gde se održava samit NATO-a, a 16. juna će doputovati u Ženevu gde će održati sastanak sa svojim ruskim kolegom Vladimirom Putinom.