AKTUELNO

Američki predsednik Džozef Bajden rekao je juče u telefonskom razgovoru ukrajinskom predsedniku Vladimiru Zelenskom da će se zalagati za ukrajinski suverenitet i teritorijalni integritet uoči samita sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.

Savetnik Bele kuće za nacionalnu bezbednost DŽejk Saliven kazao je novinarima da su dva lidera razgovarala o bilateralnim odnosima pred Bajdenovo putovanje u Evropu, preneo je Rojters.

"Imali su priliku da opširno razgovaraju o svim pitanjima vezanim za američko-ukrajinske odnose i predsednik Bajden je rekao predsedniku Zelenskom da će se čvrsto založiti za suverenitet, teritorijalni integritet i aspiracije Ukrajine dok idemo napred", rekao je Saliven.

Zelenski i Bajden usaglasili su političke stavove tokom telefonskog razgovora, uoči Bajdenovog sastanka sa Putinom, izjavio je Mihailo Podoljak, savetnik šefa kabineta Zelenskog.

Zelenski je na Tviteru zahvalio Bajdenu na pozivu tokom telefonskog razgovora da dođe u Belu kuću u julu.

U odgovoru, Zelenski je napisao da zahvaljuje na pozivu i da se raduje sastanku na kojem će razgovarati o unapređenju strateške saradnje Ukrajine i SAD, preneo je AP.

Autor:

#Džozef Bajden

#Volodimir Zelenski