AKTUELNO

Trogodišnja devojčica preminula je nakon što ju je majka ostavila nekoliko sati samu u vozilu po vrućini, da bi otišla da zaliva kanabis.

Malu DŽesiku Kampos policija je pronašla 3. juna bez znakova života u vozilu parkiranom u Visaliji u Kaliforniji.

Policiju su pozvale zabrinute komšije koje su primetile da je majka ostavila dete u vozilu i da se satima ne vraća. Policajac koji je patrolirao u kraju stvorio se kraj vozila za manje od minuta, ali devojčici nije bilo spasa.

Na lice mesta su ubrzo stigle i ekipe Hitne pomoći i vatrogasci, koji su pokušali da animiraju dete, ali uzalud. Devojčica je proglašena mrtvom po prijemu u bolnicu.

Eustahija Mohika Domingez (28), majka preminule devojčice, uhapšena je zbog sumnje da je počinila ubistvo iz nehata, ali i zbog uzgajanja narkotika.

Mnogi meštani su bili u šoku kada su saznali da je Eustahija ostavila ćerkicu u automobilu kako bi otišla da zaliva kanabis na farmi nedaleko od mesta gde je parkirala vozilo.

Policija je na plantaži pronašla više od 150 stabiljki, kao i džakove u kojima je bilo oko 200 kilograma marihuane spremne za dalji transport.

U kući su zatečene četiri osobe koje su takođe lišene slobode zbog sumnje da su se bavili proizvodnjom i prodajom opojnih droga.

- Saslušali smo svedoke i utvrdili da je dete bilo zaključano u vozilu skoro tri sata i to u vreme kada je spoljna temperatura iznosila 37 stepeni Celzijusa - saopštili su iz policije.

Kako su naveli, veruje se da je Eustahija ostavila dete u vozilu kako bi završila poslove na farmi, iako je znala da će joj za to biti potrebni sati.

- U kući gde je pronađena droga pronađeno je i četvoro dece. Dve bebe od devet meseci i još dvoje mališana starosti 11 i 15 godina. Svi su predati Centru za socijalni rad - dodali su iz policije.

#Dete

#Smrt