AKTUELNO

Palestinska organizacija Hamas večeras je ispunila svoju pretnju da će napasti najveći grad u Izraelu Tel Aviv, koji je večeras zasut sa stotinama raketa.

Napad je bio toliko žestok da protivraketna odbana "Gvozdena kupola" nije mogla da se izbori sa raketama koje su padale po stambenim naseljima u okolini i po samom grad.

Foto: Tanjug AP/Heidi Levine

Uzbuna za raketni napad data je za sve gradove na zapadu Izraela, kao i u centralnom delu zemlje.

Foto: Tanjug AP/Heidi Levine

Zapravo ne postoji grad koji nije zastu raketama M-230 dometa do 150 kilometara, a koje Hamas ispaljuje iz Gaze.

Osim u Tel Avivu najteža situacija je u Ašeklonu uz samu granicu sa Gazom, a pod udar došlo je mesto Rišon Le Cion koje se nalazi na nekih osam kilometara južno od Tel Aviva i pripada administrativnom okrugu Gush Dan.

Foto: Tanjug AP/Heidi Levine

Ministarstvo spoljnih poslova Izraela objavilo je snimak iz ovog mesta na koje je palo nekoliko Hamasovih raketa koje su napravile pustoš u ovom gradu.

Na snimku se vide gomile spaljenih vozila na ulici. Prema poslednjim informacijama u napadu je ubijena jedna žena, a nekoliko meštana je ranjeno.

Foto: Tanjug AP/Avshalom Sassoni)

Raketni napad se i dalje odvija uz povremene pauze, a prema poslednjim informacijama 69 skvadron opremljen lovcima F-15I i F-16I iz avio baze Nevatim poleteli su u napad na ciljeve u Gazi.

#Izrael

#Napad