AKTUELNO

Nakon što su palestinske grupe otpora u Gazi ponovo dale ultimatum Izraelu da povuče svoje snage iz džamije Al-Aksa i naselja Šeik Džarah u "okupiranom Istočnom delu Jeruslima Al-Kudsu" i zapretili raketiranjem, Tel Aviva, raketiran je taj grad.

U napadu je povređeno troje ljudi, među kojima i jedno dete.

Foto: Tanjug AP/Ariel Schalit

Hamas je saopštio da je gađao Tel Aviv sa najmanje 130 raketa. Prilikom napada je poginula jedna žena, a tri osobe su ranjene.

Foto: Tanjug AP/Ariel Schalit

Gradom su odjekivale sirene.

IZRAELCI SE PREMAJU ZA KONTRANAPAD

Izraelska vojska je upozorila građane u Gazi da napuste više objekte i da se drže podalje od višespratnica, što sugeriše da se spremaju da gađaju brojne objekte. Kako su saopštile izraelske snage, gađaće skladišta oružja Hamasa koja su skrivena među civilnim zgradama.

Crvene oznake označavaju sva mesta u Izraelu u kojima su se oglasile sirene, samo u poslednjih 30 minuta, objavile su Izraelske odbrambene snage

Na nebu se može videti kako su presretnute na desetine raketa jer je aktiviran izraelski protivraketni odbrambeni sistem Gvozdena kupola.

Izraelski mediji potvrđuju da je tokom večeri ispaljeno iz Gaze "na stotine" raketa.

Zbog raketnog napada na centralni deo Izraela, zatvoren je glavni aerodrom Ben Gurion. Avioni se usmeravaju prema Kipru.

Kako se navodi, u poslednja 24 sata više od 600 raketa ispaljeno je u pravcu Izraela sa područja Gaze.

Podsetimo, ranije danas Palestinska organizacija Hamas zapretila je da će raketirati Tel Aviv ukoliko se udari na Gazu nastave. Odlazeći premijer Izraela Benjamin Netanijahu najavio je prethodno da će pojačati snagu i učestalost napada na Pojas Gaze.

Izrael je danas pojačao vazdušne udare na Gazu, ali rakete pogađaju već drugi dan za redom i izraelske gradove.

Kasnije večeras u Tel Avivu su prestale sa radom sirene koje najavljuju vazdušnu opasnost.

Izrael je danas pojačao vazdušne udare na Gazu, ali rakete pogađaju već drugi dan za redom i izraelske gradove.

#Tel Aviv