AKTUELNO

U knjizi” Bil Gejts i trka za kontrolu sajber-prostora” objavljenoj 1997. godine, Volas je navodne gole žurke opisao još detaljnije.

Novinar Džejms Volas napisao je dve knjige o osnivaču Majkrosofta 1990-ih i za “Dejli mejl” otkrio detalje o njegovoj mladosti koje su šokirale mnoge.

– Mnogi od “dece Majkrosofta” tada su bili mladići u majicama zamrljanim picom, koji su dva ili tri dana bez prestanka radili na pravljenju softverskog koda – rekao je on.

– Nakon toga bi priređivali prilično divlje zabave, dolazili bi po striptizete u Sijetl i odvodili ih u Bilov dom.

– Tada nije bio “dečko iz hora”, nije bio samo ovaj mali kompjuterski glupan. Tada je imao život – dodao je Volas.

U knjizi” Bil Gejts i trka za kontrolu sajber-prostora” objavljenoj 1997. godine, Volas je navodne “gole žurke” opisao još detaljnije.

On je napisao da nacionalni mediji nisu izveštavali o “divljim momačkim zabavama” jer su želeli da “guraju” priče o tehnologiji i biznisu.

Volas je napisao da je Gejtsovo “ženskarenje” takođe opteretilo odnos sa njegovom suprugom Melindom.

– Iako je Gejts počeo da se zabavlja sa Melindom 1988. godine, neko vreme je nastavio da “švrlja”, posebno kada je poslovno bio van grada, kada se često udvarao novinarkama koje su izveštavale o Majkrosoftu – napisao je autor.

Naveo je da je Melinda znala za Bilove navodne prevare i “švrljanje”.

– U jednom trenutku su prekinuli vezu na skoro godinu dana, navodno zato što je Gejts odbio da se obaveže. Međutim, kada su se pomirili 1992. godine, veza je postala bliža i jača.

Gejtsov dugogodišnji prijatelj i bivši izvršni direktor Majkrosofta Vern Raburn potkrepio je ove tvrdnje u intervjuu za “Dejli mejl” i otkrio kako se navodno “ženskarenje” tehnološkog milijardera čak proširilo i na “neverstvo” na početku veze s Melindom koja je započela 1988. godine.

Raburn je priznao da je Gejts “voleo da se zabavlja” i da nije bio veran Melindi kad su prvi put započeli vezu, ali je bio “veoma ponosan na činjenicu da ništa loše nije uradio” nakon venčanja.

– Biti go u bazenu nije velika stvar. Razlika je između toga što ste goli u bazenu s čitavom gomilom ljudi i goli u bazenu s nekim drugim ili u krevetu s nekim drugim – rekao je Raburn.

Ipak kako je naveo, “koliko mu je poznato“ Gejts je bio veran Melindi nakon što su stupili u brak 1994. godine.

– Bil je voleo da se zabavlja pre nego što su se venčali. Ali nikada ništa od toga nisam video posle braka – rekao je.

Rekao je da su Melinda i Bil “dobri ljudi” i da se nada da će nakon razvoda pronaći sreću.

– Ja sam prošao kroz proces razvoda 2012. godine, svako ko kaže da je imao “dobar razvod” vas laže – naveo je.

Tekst magazina “Tajms” iz 1997. godine ponovo je izazvao veliku pažnju javnosti, pre svega zbog detalja o bizarnom odnosu koji je Gejts zadržao sa svojom bivšom devojkom En Vinblad.

Bil i Vinbladova su raskinuli 1987. godine, zato što je pet godina starija žena želela brak, dok milijarder nije bio spreman na takav korak.

Gejts je nastavio da se viđa sa En nakon što je oženio Melindu, i svake godine bez izuzetka je letovao sa njom. Mnogi spekulišu da je to bio dogovor koji je postigao sa svojom suprugom.

Na kineskim medijima nedavno se pojavila teorija koja tvrdi da je Že Šeli Vang (36) koja je sarađivala sa Fondacijom Bila i Melinde Gejts imala aferu sa Bilom Gejtsom

Ona je rekla da su to neosnovane glasine i da nije kriva za otuđenje Bila i Melinde koji su bili u braku 27 godina.

– Isprva sam mislila da će glasine same sebe da pobiju, jer njihovi izvori nemaju nikakvog osnova, ali nisam očekivala da će one postati sve luđe – napisala je Vang na društvenoj mreži Veibo.