AKTUELNO

Ruski predsednik Vladimir Putin prvi put je danas stao na led od kako je počela pandemija koronavirusa i postigao je nekoliko golova na hokejaškoj utakmici amaterske lige u Sočiju.

Putin, koji se pre više od mesec dana vakcinisao protiv koronavirusa izavio je da je dan ranije proverio nivo antitela nakon vakcinacije i potvrdio da je imao snažan odgovor organizma i odličan rezultat testa, prenosi Rojters.

Foto: Tanjug AP/Mikhail Klimentyev, Alexei Druzhinin, Sputnik, Kremlin Pool Photo

U kompletnoj hokejaškoj opremi i u dresu sa brojem 11, Putin je igrao pred publikom okupljenom na svečanom događaju u organizaciji amaterske Noćne hokejaške lige u crnomorskom gradu Sočiju, na jugu Rusije.

Prethodno je Putin igrao hokej u decembru 2019. i tada je postigao osam golova.

Utakmicu su gledali i ministar odbrane Sergej Šojgu i guverner regiona Moskva Andrej Vorobjev, kao i penzionisane ruske hokejaške zvezde, prenela je agencija Tass.

Putin, koji ima crni pojas u džudou i voli sport, viđen je kako grli i pozdravlja saigrače, što je promena u odnosu na do sada retko i suzdržano pojavljivanje u javnosti zbog korone.

Moskovska utakmica završena je rezultatom 13:9 za Putinovu ekipu, a sam predsednik je postigao decet golova, navodi Interfaks.

Putin je ranije rekao da je 21,5 milion Rusa, oko 15 procenata populacije, vakcinisano protiv korone i pozvao i ostale da se vakcinišu.

"Moramo da nastavimo sa testiranjima i vakcinacijom", rekao je on.

Foto: Tanjug AP/Mikhail Klimentyev, Alexei Druzhinin, Sputnik, Kremlin Pool Photo