AKTUELNO

Avion je bio primoran da sat vremena leti u krug, pre nego što je bezbedno sleteo.

Putnički avion kineske kompanije Čajna Istern koji je leteo za Šangaj bezbedno se vratio u Sidnej zbog problema tokom leta koji je uzrokovao otvorenu rupu u kućištu motora.

- Trenutak posle poletanja sa moje leve strane se čula ogromna buka i zatim je osoblje u avionu sve ljude premestilo sa sedišta iz čijeg pravca je dopirao zvuk - rekao je jedan od putnika.

Na slikama koje se dele na društvenim mrežama se vidi ogromna rupa u kućištu motora Erbasa A330 koji je bio primoran da sat vremena leti u krug, pre nego što je bezbedno sleteo, piše Gardijan.

Kineska kompanija je saopštila da je posada na letu 736 primetila oštećenje priključka za vazduh na levom motoru nakon poletanja sinoć i da je kapetan odlučio da se vrati.

- Kad je posada primetila situaciju levog motora, odmah su odlučili da se vrate za Sidnej - rekla je Keti Džang, generalna menadžerka "Čajna Istern Erlajnsa".

- Čim smo poleteli počelo je da miriše kao da nešto gori. Bio sam uplašen, svi putnici su bili prestrašeni - rekao je drugi putnik za medije.

Pošto je većina obaveštenja u avionu na kineskom jeziku, putnici sa drugih govornih područja kažu da su se borili da saznaju bilo kakve detalje i otkriju šta se dešava, piše Gardijan.

Nakon sletanja putnici su smešteni u hotele na sidnejskom aerodromu dok čekaju sledeći let.

#Avion

#Kina

'