AKTUELNO

Deset osoba, koje je policija nazvala "Balkanskom bandom", uhapšeno je u Gornjoj Austriji zbog sumnje da su organizovali šverc heroina.

Kako se navodi, kao vođa grupe označen je Srbin (35) koji je u julu 2020. uhapšen u Austriji, nakon što je u zemlju ilegalno ušao iz Srbije. Prema medijskom pisanju, on je već osuđen na devet godina zatvora bez mogućnosti uslovnog otpusta.

- Grupa se sumnjiči za šverc najmanje 1,5 kilograma heroina koji u uličnoj prodaji dostiže čak 90.000 evra. Vođa bande već je iza rešetaka, a među uhapšenima su i njegov mlađi brat i supruga - preneli su mediji.

Istraga je počela još pre nekog vremena, kada je policija pratila dva zavisnika.

- Preko njihovih kontakata došli su do Hrvata (28), koji je već osuđivan, a potom i Makedonca (30) koji mu je donosio veće količine heroina. Ispostavilo se da su i oni bili saradnici Srbina, koji je više puta deportovan iz Austrije, ali je uspeo da iz Srbije vodi posao. Navodno je njegov mlađi brat heroin donosio autobusom - pišu mediji.

Kada su ga uhapsili, Srbin je napravio haos.

- Pretio je istražiteljima smrću, a čak je i ženi slao poruke u kojima ju je optuživao da ga je izdala. Inače, njihova trogodišnja ćerka predata je centru za socijalni rad.

#Austrija

#Hapšenje