AKTUELNO

Prinčevi Hari i Vilijam ponovo su se sreli na sahrani svog dede, princa Filipa i posle emotivne službe u Kapeli Svetog Đorđa primećeni su kako zajedno odlaze i razgovaraju.

Sahrana vojvode od Edinburga bila je prvi susret prinčeva od prošle godine. Odnosi dvojice braće prilično su zahladneli posle odluke Harija da napusti kraljevske dužnosti a onda i šokantnog intervjua koji su Hari i njegova supruga, Megan Markl dali Opri Vinfri u kome su optužili kraljevsku porodicu za nedostatak empatije i rasizam.

Foto: Tanjug AP/Kirsty Wigglesworth, Leon Neal, Hannah McKay

Kada su braća posle službe sklonili crne maske, čitači sa usana tvrde da je Hari rekao svom bratu da je sahrana bila "onakva kakvu je želeo", prenosi ekspres. Vojvoda od Kembridža mu je odgovorio: "Da, bila je sjajna, zar ne".

Hari je navodno kontaktirao svoju porodicu pre dolaska u Britaniju iz SAD, prvi put posle godinu dana, kako bi rešili nesuglasice pre sahrane princa Filipa. Njegova supruga Megan koja je u poodmakloj trudnoći, navodno je silno želela da prisustvuje sahrani ali joj lekari nisu dozvolili.

Tokom procesije, Hari i Vilijam su hodali razdvojeni, sa rođakom Piterom Filipsom između sebe, a u kapeli su sedeli na suprotnim stranama, jedan nasuprot drugom. Posle službe, braća su na kratko prošetala zajedno i tada je, tvrde čitači sa usana, Vilijam rekao da je služba bila prelepa, a naročito muzika.

Foto: Tanjug AP/Toby Melville

Stručnjak za govor tela, Džudi Džejms kaže da su braća našla utehu jedan u drugom posle emotivne službe i da su izgledali "opušteno" u "prirodnom trenutku jedinstva" dok su ćaskali posle sahrane.

"Videli smo Harija kako baca pogled ka Vilijamu prvi put kada su izašli iz kapele i oprostili se sa domaćinima, ali kada su oni (Vilijam i njegova supruga Kejt Midlton) krenuli, Hari ih je pristigao i hodao i pričao sa njima. Posle nekoliko trenutaka prijateljskog časkanja, Kejt se povukla da porazgovara sa drugima, ostavivši braću nasamo u naizgled opuštenoj harmoniji", rekla je Džejms.