AKTUELNO

Britanska premijerka Tereza Mej uskoro će se obratiti javnosti pošto raste pritisak da podnese ostavku nakon što konzervativci nisu uspeli da osvoje većinu u parlamentu.

Posle izjave lidera laburista Džeremija Korbina da je došlo vreme da Tereza Mej podnese ostavku jer su izborni rezultati pokazali da je ona "izgubila glasove, podršku i poverenje glasača", oglasila se i "Siti grupa" navodeći da je verovatno da će premijerka podneti ostavku pošto nije osvojila većinu.

Foto: Tanjug

"Sledi period političke neizvesnosti", navela je "Siti grupa".

Mej je noćas poručila je da je zemlji potreban period stabilnosti i da će ona preuzeti odgovornost za to, ako osvoji većinu.

"Trenutno, više nego išta, zemlji je potreban period stabilnosti", rekla je Mej, preneo je Rojters.

Konzervativci premijerke Tereze Mej osvojili su 42,4 odsto glasova na vanrednim parlamentarnim izborima u Britaniji, a opozicioni laburisti 40,2 odsto, preneo je Bi-Bi-Si (BBC) nepotpune nezvanične rezultate, ističući da nijedna partija neće moći da ima većinu u parlamentu od 650 mesta.

VUČIĆ SA HANOM: Srbija je lako našla svoj put, jer zna šta su joj ciljevi - MIR, STABILNOST I EU! (VIDEO)

Na trećem mestu su liberaldemokrate sa 7,1 odsto osvojenih glasova, a potom sledi Škotska nacionalna partija sa 3,1 odsto.

Prema trenutnim podacima, konzervativci će imati 313 mesta u parlamentu, laburisti 260, Škotska nacionalna partija 35, a liberaldemokrate 12.

To znači da su torijevci izgubili većinu u parlametnu.

Izlasnost je bila 68,7 odsto.

Britanski mediji spekulišu da bi Mej mogla da podnese ostavku na mesto, čime je ugroženo i njeno mesto šefa vlade, a kao mogući naslednik pominje se Boris Džonson.

#Ostavka

#Tereza Mej

'