AKTUELNO

U nastavku suđenja Benjaminu Netanijahuu po optužbama za korupciju, ključni svedok tužilaštva danas je opisao izraelskog premijera kao opsednutog idera koji prisiljava poznati novinski sajt da laska njegovoj porodici i blati njegove protivnike.

AP prenosi da je jučerašnji nastavak suđenja bio posvećen najozbiljnijim optužbama protiv Netanijahua, prema kojima je navodno telekomunikacionoj kompaniji Bezek, u zamenu za pozitivno izveštavanje o njemu, nezakonito omogućio da stekne profit od nekoliko stotina miliona američkih dolara.

Ilan Jašua, svedok tužilaštva i bivši glavni urednik medija Vala, u vlasništvu Bezeka, rekao je da su vlasnici Bezeka na njega tokom više godina vršili pritisak da objavljuje pozitivne informacije o Netanijahuu i blati njegove protivnike.

Rekao je da kada god bi vlasnike upitao zašto je morao da objavljuje takve izveštaje, od njih dobijao odgovor ''da je premijer tako hteo''.

U obraćanju naciji, Netanijahu je danas optužio tužioce da ga gone sa namerom da promene volju glasača i da ga isteraju sa premijerskog mesta.

"Tako izgleda pokušaj državnog udara", rekao je Netanijahu.

Izbori u Izraelu su se održali prošlog meseca, a rezultati pokazuju da je došlo do političkog zastoja, s obzirom na to da ni Netanijahu, ni opozcija, nemaju većinu potrebnu za formiranje vlade, navodi AP.

#Bendžamin Netanijahu