AKTUELNO

Žena iz Ukrajine, koja živi u selu u regionu Harkov, rodila je mrtvu bebu i njeno telo skoro šest meseci čuvala u šupi, pokazuju prvi rezultati istrage.

Kako prenose lokalni mediji, njen partner je u alkoholisanom stanju pozvao hotlajn 2. aprila i rekao da je žena sahranila svoju bebu u bašti domaćinstva.

Policija je, nakon obilaska lica mesta, objavila nove detalje.

U oktobru 2020. godine žena (34) je rodila mrtvu devojčicu kod kuće, a nakon porođaja telo sakrila u šupi u dvorištu. Žena je svom partneru, koji je tada radio u Kijevu, rekla da je novorođenu bebu ostavila u bolnici - saopštila je policija.

Nakon što je, kako prenose lokalni mediji, između njih došlo do sukoba pod dejstvom alkohola, žena je priznala da je beba umrla i dala je mužu paket u kojem je navodno bilo telo.

On je nakon toga bebu sahranio u dvorištu.

Nakon što su pretražili dvorište, istražitelji su pronašli telo bebe koje je bilo u fazi truljenja. Takođe je otkriveno da žena nije išla kod ginekologa tokom trudnoće, kao da nikome nije rekla ni o rođenju ni o smrti bebe. Telo je poslato u mrtvačnicu, a majci preti do pet godina zatvora.