AKTUELNO

Hanter Bajden, sin američkog predsednika Džoa Bajdena, napisao je eksplozivnu autobiografiju "Lepe stvari" i u njoj detaljno opisao svoju zavisnost od droge i alkohola. Knjiga, koja izlazi 6. aprila već je postala apsolutni hit

Hantger Bajden, 51-godišnji pravnik, je na 255 stranica knjige, za kojom već vlada pomama i jagma, piše o svojoj zavisnosti od droga i alkohola ali i o tragedijama koje su ga zadesile - smrti majke i brata Boa.

Posebnu zahvalnost dobila je njegova supruga, južnoafrička režiserka Melisa Koen sa kojom je nedavno dobio sina i za koju kaže da ga je posle deset godina lutanja stramputicama izvukla.

U autobiografiji, Bajden piše o tome kako je alkohol prvi put probao kao 8-godišnjak kada se dočekao čaše šampanjca na žurci kojom je njegov otac slavio ponovnu pobedu na izborima za Senat.

Prvo pijanstvo kao maloletnik

Prvi put se napio kao 14-godišnjak, a za vreme studija na Džordžtaunu i Jejlu se nije ni treznio.

Prijavio se na odvikavanje kada je već bio trostruki otac ali je pokleknuo u avionu, kada je od stjuardese naručio koktel i do kraja leta slistio još tri. Ne krije da je uvek bio sklon alkoholu ali kaže da ga je definitivno dotukla smrt starijeg brata Boa, državnog tužioca koji je kao 46-godišnjak preminuo od glioblastoma, zloćudnog tumora mozga.

Tada mu se definitivno raspao brak: i to zbog veze sa udovicom pokojnog brata, koja je jedina, kako je izjavio, mogla da razume njegovu tugu i bol.

Uz to se navukao i na kokain i na njegov mnogo jeftiniji derivat krek koji je kupovao na ulici: njegova dilerka je bila sredovečna beskućnica, čije ime u knjizi nije želeo da objavi. Ali se nada da će mu se nakon objavljivanja knjige javiti - ako je još živa - da joj pomogne, što smatra svojom misijom.

- Trošio sam hiljade dolara nedeljno na krek, a Rea (pseudonim dilerke) se uselila kod mene na pet meseci -napisao je u autobiografiji i opisao događaj kad mu je diler u Los Anđelesu uperio pištolj u glavu, ali i kako je od Ree naučio kako da kuva drogu.

Uzimao drogu na svakih 15 minuta

- Uopšte nisam spavao, a u najgorem razdoblju krek sam pušio svakih petnaest minuta - naveo je on i dodao kako je tada konstantno odbijao svaku pomoć koju su pokušali da mu pruže užasnuti otac i pomajka Džil.

- Ne bih se izvukao da nisam upoznao Melisu Koen. Imala je iste oči kao moj pokojni brat, a nakon nedelju dana poznanstva bilo mi je jasno kako ću uz nju pobediti demone svoje zavisnosti - napisao je Hanter Bajden i objasnio zašto je svoju autobiografiju naslovio "Lepe stvari".

- Bila je to mantra moga brata za vreme bolesti: usprkos najgorim prognozama lekara, Bo je do svog posljednjeg dana znao da ceni neizmernu lepotu života i sveta. Zahvaljujući njemu i Melisi sam preživio i ispunio zavet koji sam bratu dao na samrtnoj postelji - naveo je Hanter Bajden.

#Hanter Bajden