AKTUELNO

Juče je Džo Bajden održao konferenciju za novinare, prvu posle inauguracije i zvaničnog stupanja na vlast.

Kako mediji javljaju, američki predsednik Džo Bajden pozvao je Vladimira Putina i Si Đinpinga na pregovore o globalnim klimatskim promenama.

Američki predsednik Džo Bajden rekao je da želi da osigura da Sjedinjene Države postignu stopostotnu ekonomiju čiste energije i dostignu neto nultu emisiju pre 2050. godine.

Bajden je već preduzeo nekoliko koraka u borbi protiv klimatskih promena ponovnim pridruživanjem Pariskom sporazumu i ukidanjem dozvole za izgradnju cevovoda Kejston XL.

Džo Bajden

Podsetimo, američki predsednik Džo Bajden održao je svoju prvu konferenciju za novinare posle više od dva meseca nakon stupanja na funkciju.

Stanje ekonomije, pandemija COVID-19 i migrantska kriza na južnoj granici sa Meksikom bile su među glavnim temama o kojima je govorio američki predsednik.

Takođe, konferencija je upamćena po neverovatnim gafovima američkog predsednika. On je, naime, rekao da je u Senatu već 120 godina.

​- Mislim da bi trebalo da se vratimo na poziciju filibastera kada sam došao u američki Senat pre 120 godina – rekao je Bajden.

#Džozef Bajden