AKTUELNO

Majka i dete su hospitalizovani sa teškim povredama posle napada rotvajlera u jednom parku na Malti. Incident se desio 4. marta, ujutru, pošto je porodica došla u park da vežba, piše Lovinmalta.

- Pas je pojurio na moje dete koje ima šest godina i oborio ga, kao da je krpena lutka. Moja supruga, pravi heroj je skočila na psa i borila se s njim dok nije pustio našeg sina iz čeljusti - napisao je Garvan Kiting na Fejsbuku, prisećajući se nemilog događaja.

- Uspela je da oslobodi dete i da mu vremena da pobegne na sigurno. Ali, tada se pas okrenuo njoj, izgrizao je po vratu, za malo promašio jugularnu venu, što je moglo da bude fatalno. Ruka joj je teško povređena u napadu - napisao je on.

Vlasnik psa, koji je reagovao tek kad je neko povikao na njega, ubrzo je pobegao kad je uspeo da odvoji psa od žene.

Foto: Pixabay.com

Vlasnik je sa svojim psom pobegao ne ponudivši bilo kakvu pomoć, uprkos tome što ih je video prekrivene krvlju. Sin i supruga su oboje hospitalizovani - napisao je Kiting.

Porodica je posebno zahvalila ženama koje su se zatekle u parku i tešile ćerku koje je sve videla.

Sin je zadržan tokom noći na posmatranju, dok je majka ostala u bolnici zbog težih povreda.

Prijava policiji je podnesena, a porodica apeluje na sve koji možda imaju neka saznanja o vlasniku psa, koji je možda u kasnim pedesetim ili ranim šezdesetim godinama, da se jave, da se nešto slično ne ponovi nekom drugom.

Ceo incident je pokrenuo pitanje koliko je bezbedno puštati pse sa povoca u javnim parkovima, gde ima i jako male dece, koja se slobodno kreću.