AKTUELNO

Rana od tetovaže mu se inficirala tokom plivanja u moru.

Muškarac (31) latinoameričkog porekla umro je od sepse nakon što mu se rana od tetovaže inficirala dok je plivao u moru.

Kako prenosi Dejli Mej, on je ignorisao savet lekara da dve nedelje posle rađenja tetovaže ne sme da se kupa u moru ili bazenu. Umesto toga otišao je na pet dana u jedno odmaralište u Meksiku kako bi uživao u toplim vodama.

Rana je bila sveža i on se zarazio bakterijom koja jede meso, što je na kraju dovelo do njegove smrti. Samo dan kasnije dobio je groznicu i osip oko tetovaže.

Stanje mu se pogoršalo u naredna dva dana, pa je završio u bolnici. Lekari su bili veoma zabrinuti, jer se infecija brzo širila, a noge su mu postale ljubičaste.

U bolnici je dobio antibiotike protiv ove bakterije koja ubija čak 60 odsto obolelih osoba.

Doktori su 24 sata nakon prijema u bolnicu morali da ga prikače na aparate, jer su organi počeli da mu otkazuju. Dve nedelje kasnije, lekari su mislili da će ga uskoro pustiti kući, ali je pacijent doživeo septički šok i na kriju umro.

Stručnjaci upozoravaju da su otvorene rane podložne infekcijama ako se kupate u bazenu ili moru.

Tatu umetnici bi trebali da upozoravaju klijente da najmanje dve nedelje posle rađenja tetovaže ne smeju da plivaju, jer rani treba izvesno vreme da zaraste.

#Smrt

#Tetovaža

#Zabrana

'