AKTUELNO

Vojska je pre nekoliko nedelja svrgnula čelnicu Aung San Su Ći i preuzela vlast u Mjanmaru!

Fotografija katoličke časne sestre An Ros Nu Tavang kako kleči ispred naoružanih policajaca u Mjanmaru, u kojem su već nedeljama neredi nakon vojnog puča, počela se širiti društvenim mrežama. Odevena u jednostavnu belu haljinu, raširenih ruku, kleknula i zamolila policajce da ne pucaju.

- Kleknula sam, moleći ih da ne pucaju i da ne muče decu, nego da umesto njih ubiju mene - izjavila je u utorak, prenosi Guardian.

Podsećamo, vojska je prije nekoliko nedelja izvršila vojni puč i svrgnula čelnicu Aung San Su Ću. Nakon čega su na ulicu krenuli izlaziti građani tražeći povratak demokracije, pa je vojska počela da se brutalno obračunava sa njima. Demonstranti su u ponedjeljak izašli na ulice. Kad je policija počela da se okuplja oko njih, tri časne sestre među kojima je i An Ros Nu su pokušale da ih zaštite.

- Policija je jurnula na njih, brinula sam se za decu - rekla je.

Naime, ona sve demonstrante naziva decom. U trenutku kad je ona molila na kolenima, policija je počela pucati u gomilu demonstranata iza nje.

- Uspaničili su se i potrčali napred ... Nisam mogla ništa učiniti, ali molila sam da ih Bog spasi i pomogne deci - rekla je.

Muškarac koji je ustreljen u glavu pao je mrtav kraj nje, potom je osetila i suzavac.

- Osećala sam kao da svet nestaje. Jako sam tužna što se to dogodilo dok sam ih molila da prestanu.

Ovo nije prvi puta da je časna sestra An Ros Nu Tavang stala ispred policije i vojske kako bi zaštitila demonstrante.

#Mjanmar