AKTUELNO

Govoreći o intervjuu koji su Megan Markl i princ Hari dali Opri Vinfri prof. dr Dejan Miletić predsednik Centra za proučavanje globalizacije rekao je da iza svake takve medijske kampanje stoji obično politička namera.

- Tu nema nikakve dileme. Megan i bivši princ Hari praktično su instrument u američkoj javnosti, odnosno skreću pažnju – ocenio je Miletić.

Foto: Tanjug AP/Joe Pugliese/Harpo Productions

Kako kaže, u Americi prema Evropi uvek postoji jedan čežljivi pogled i onda sada umesto da se pave problemima da nema ekonomskog rasta da ima jednu podelu udruštvu neko se setio i smislio da se napravi, kako dodaje, istorijski intervju.

Napominje da su ti ’’mladi, jadni ljudi’’ iskorišćeni kao instrument, te dodaje da su oni navikli da žive po visokim standardima i sada kada ne plaća kraljica taj nivo je teško ispratiti pa su prodali intervju.

Foto: Tanjug AP/Joe Pugliese/Harpo Productions via AP

Politikolog Milica Đurđević Stamenkovski rekla je da gde postoji dvor postoje i intrige.

- Ovo nije prvi skandal koji se odnosi na kraljevsku kuću Vinzdor koja opstaje već 300 godina u kontinuitetu u različitim previranjima – rekla je Stamenkovski.

- Sve ovo što se sada plasira kako bi se urušio ugled same dinastije kao i ’hleba i igara’u SAD – dodala je napomenuvši da je preko 60 zemalja otkupilo ovaj projekat tako da tu postoji i taj finansijski momenat.

#Intervju

#Princ Hari

#megan markl