AKTUELNO

Mančesterska policija je u kuću osumnjičenog za teroristički napad u Mančesteru Salmana Abedija pronašla "fabriku bombi", kao i veće količine hemikalija i drugih sastojaka neophodnih za eksplozivnu napravu.

Policija strahuje da je osumnjičeni za samoubilački bombaški napad u Mančesteru Salman Abedi napravio druge eksplozivne naprave koje su možda u rukama drugih potencijalnih napadača, objavio je britanski Telegraf.

Mančesterska policija je pretresla kuću Abedija i pronašla "fabriku bombi", kao i veće količine hemikalija i drugih sastojaka neophodnih za eksplozivnu napravu.

Pozivajući se na neimenovane izvore, Telegraf piše da se strahuje da su, s obzirom na količinu pronađenog materijala, možda napravljene još dve ili tri bombe.

- To ne možemo da isključimo - kazao je taj izvor.

U samoubilačkom bombaškom napadu na kraju koncerta američke pevačice Arijane Grande u Mančesteru u ponedeljak uveče ubijene su najmanje 22 osobe, a desetine je povređeno.

Kao osumnjičeni za napad identifikovan je Salman Abedi koji je rođen i odrastao u Britaniji. Abedi je iz Mančestera, a roditelji su mu libijskog porekla. Od ranije je poznat britanskim vlastima. Odgovornost za napad preuzela je Islamska država.

#Mančester

#Napad

#Policija

#oružje

'