AKTUELNO

Britanski i irski državljani i rezidenti po dolasku u ovu zemlju iz države koja se smatra riskantnom po pitanju pandemije virusa korona od danas moraju u hotelski karantin.

"Crvena lista" koju čine 33 zemlje uključuje Portugaliju, Brazil i Južnoafričku Republiku. Novi propisi, čiji je cilj sprečavanje ulaska novih varijanti virusa korona u zemlju, odnose na lica koja su bila u tim zemljama u poslednjih 10 dana.

Oni će sada morati da unapred rezervišu i plate 1.750 funti da bi proveli 10 dana u karantinu u hotelima koje odobri Vlada. Ta suma pokriva cenu boravka u hotelu, transport i testiranje.Ministar zdravlja Met Henkok rekao je da pojava novih sojeva virusa znači da vlada "mora da ide dalje" sa restrikcijama za putnike. Vlada je saopštila da je do sada sklopila ugovor sa 16 hotela koji će da obezbede 4.963 soba za novi sistem karantina, dok je još 58.000 soba na čekanju.

-Propisi koji danas stupaju na snagu pojačaće sistem karantina i pružiti još jedan stepen bezbednosti protiv novih varijanti koje bi mogle da uđu u našu zemlju, rekao je Henkok.

#Britanija