AKTUELNO

U posetu Srbiji na Dan državnosti, u ponedeljak, 15. februara, stiže potpredsednik ruske vlade i jedan od najbližih saradnika predsednika Rusije Vladimira Putina Jurij Borisov.

Ministar za inovacije u Vladi Srbije Nenad Popović ranije je izjavio da dolazak Borisova predstavlja jasnu Putinovu poruku kakav je njegov odnos prema Srbiji.

- Predsednik Rusije je rešio da Srbiji za ovaj praznik pošalje veoma jasnu poruku da je on uz nju, da je Rusija uz srpski narod i jednog od svojih najbližih saradnika, potpredsednik vlade Jurija Borisova, odredio je da dođe u Srbiju za Dan državnosti - rekao je Popović.

Dodao je da kada strani državnici dolaze na državni praznik druge zemlje u posetu, to je velika čast i iskazivanje posebnog poštovanja.

Popović je istakao da je Borisov odgovoran za dva najvažnija sektora – cela ruska privreda i vojna industrija su pod njegovom ingerencijom, kao i proizvodnja vakcina.

- Srbija ima odličnu saradnju u vojnoj industriji s Rusijom i njegov dolazak predstavlja jasnu poruku Vladimira Putina kakav je njegov odnos prema Srbiji, ali i odnos poštovanja prema predsedniku Aleksandru Vučiću - rekao je Popović.

Borisov i Popović su kopredsednici Međuvladinog komiteta Rusije i Srbije, koji će se sastati tokom posete ruskog zvaničnika.

#Vladimir Putin