AKTUELNO

Bivši libijski bezbednosni zvaničnik Abdel Basit Haroun izjavio je danas da je Ramadan Abedi, otac bombaša samoubice iz Mančestera, navodno bio član libijske ćelije Al Kaide, a Ramadan je AP-u iz Tripolija rekao da njegova porodica nije "ona koja sebe raznosi među nevinima".

Bivši libijski bezbednosni zvaničnik Abdel Basit Haroun izjavio je danas da je otac bombaša samoubice, koji je aktiviranjem bombe ubio 22 osobe u ponedeljak uveče u Mančesteru, navodno član libijske ćelije al Kaide.

Haroun je kazao da je lično poznaje oca Salmana Abedija, Ramadana, i da je on bio član Al Kaide u Libiji 90-ih godina prošlog veka, prenosi AP.

On je naveo da je Ramadan bio član Salafi džihadi pokreta, najekstremnijeg dela selafista, od kojih su nastali Al Kaida i Islamska država.

Prema njegovim rečima, Abedi, poznat pod imenom Abu Ismail, vratio se u libijsku prestonicu Tripoli.

U telefonskom intervjuu za AP iz Tripolija, Ramadan Abedi je kazao da njegova porodica nije "ona koja sebe raznosi među nevinima".

On je tada kazao da njegov sin nije povezan sa ekstremistima ili bombaškim napadom u kome su ubijene 22 osobe, kao i da se sa njim čuo pre pet dana, kada mu je potvrdio da će posetiti Saudijsku Arabiju.

- Zvučao je normalno - rekao je Ramadan.

#Mančester

#Napad

'