AKTUELNO

Nakon oca, u pritvoru se vrlo brzo našla i majka.

Konobarica sa Floride, Flavejn Karvaljo, proglašena je za heroja jer je jednog dečaka (11) običnom porukom spasla od porodice koja ga je zlostavljala.

Kako prenose američki mediji, porodica je sedela za stolom u restoranu, a Karvaljo je primetila da dečaku ništa nisu naručili rekavši da će on jesti kod kuće

Nakon toga, primetila je da dečak ima modrice na licu i rukama.

"Videla sam da ima veliku ogrebotinu između obrva. Nekoliko minuta kasnije, uočila sam i modrice kod oka, tako da sam posumnjala da nešto nije u redu", rekla je.

Odlučila je da napiše poruku koja je glasila: "Da li ti treba pomoć? OK", a stala je iza njegovih roditelja kako bi dečak mogao da odgovori.

Isprva je odmahivao glavom, a onda je signalizirao "da", što je konobaricu navelo da pozove policiju.

"Veoma sam zabrinuta, ne znam šta da radim, možete li mi dati neki savet", upitala je policiju, a ubrzo su na lice mesta stigli i policajci.

Ispostavilo se da majka Kristen Svan i očuh Timoti Vilson zlostavljaju dete. Kod kuće bi ga vezivali, prebijali, pa čak ostavljali i da visi naopačke.

Prvo je uhapšen Vilson, a optužen je po nekoliko tačaka za zanemarivanje i zlostavljanje deteta, a u pritvoru se ubrzo našla i majka.

Kada je dečak odveden u bolnicu, utvrđeno je da je neuhranjen i da modrice pokrivaju skoro celo njegovo telo.

"Ono kroz šta je prošao je strašno, to je mučenje", rekao je policijski portparol. Zajedno sa sestrom (4) je predat socijalnoj službi.

"Da je gđica Karvaljo ćutala, ovaj dečak verovatno ne bi dugo poživeo", poručila je detektivka Erin Loler.

Zanimljivo, to veče Karvaljo uopšte nije trebalo da radi u restoranu, ali je uskočila da zameni kolegu, što je vlasnica lokala opisala kao "višu silu".

#Dečak

#konobarica