AKTUELNO

Glavna i odgovorna urednica srpske redakcije ''Sputnjik'' Ljubinka Milinčić govoreći o situaciji u SAD rekla je da smatra da su vlasnici društvenih mreža pokazali da su zapravo vlast.

- Vlasnici društvenih mreža koji su Trampu zatvorili nalog nisu samo njemu to uradili, već i Sputnjiku i mnogim ruskim medijima - istakla je Milinčić za Pink.

Foto: TV Pink Printscreen

- Oni su pokazali da su oni vlast i kada se sve malo razgrne onda smo videli da su oni finansirali Trampa da su zbog njih menjani američki zakoni da bi oni dobili sva ta prava. Dakle, iz mraka se pojavio 'novi gospodar sveta' na koga smo mi svi pristali 'potpisujući' one ugovore da otvaramo naloge na društvenim mrežama - rekla je Milinčić i dodala da smatra da smo mi sada postali oružje u rukama nekoga koga nismo birali, za koga nismo glasali i koji može sad da upravlja svetom.

Naglašava da je to katastrofa i da ne zna sad kako će se iz toga izaći.

Diplomata Zoran Milivojević rekao je da više ništa nije neobično ni kada je Amerika u pitanju i da misli da je ovo početak jednog ozbiljnog raspleta kada je reč o američkom društvu, institucijama i sistemu u celini.

Foto: TV Pink Printscreen

- Za narednu administraciju predstoji dokazivanje da je Amerika zaitsta demokratsko društvo, jer sve ono što smo videli demantuje ono na čemu su SAD gradile svoju poziciju svetskog lidera broj 1 – smatra Milivojević.

Novinar dnevnog lista ''Politika'' Aleksandar Apostolovski rekao je da treba da se setimo zašto je Donald Tramp dobio američke izbore iako je bio potpuni autsajder.

Foto: TV Pink Printscreen

- S obzirom na njegovu ekcentričnost, da je tajkun, da ima neobičan pristup politici, on je sve podele američkog društva koje su potiskivane tokom svog mandata izneo na poslužavniku – ocenio je Apostolovski, dodajući da su one kulminirale ovim događajima o kojima se govori sa blagim podsmehom. 

#Izbori

#SAD

#nemiri

#situacija