AKTUELNO

Fejsbuk i Instagram produžiće zabranu za naloge američkog predsednika Donalda Trampa na najmanje naredne dve nedelje dok se ne završi prenos vlasti u SAD, saopštio je direktor kompanije Fejsbuk Mark Zakerberg.

Prethodno je objavljeno da su društvene mreže Tviter i Fejsbuk privremeno zaključale Trampove naloge zbog njegovih, kako navode, neutemeljenih tvrdnji o krađi predsedničkih izbora usred nereda u glavnom gradu zemlje.

Tviter je zatražio da Tramp obriše tri komentara sa svog naloga kao rezultat neviđenog nasilja u Vašingtonu, nakon što su njegove pristalice upale u zgradu Kongresa na Kapitol hilu i sukobile se s policijom, pri čemu je život izgubilo četvoro demonstranata, preneo je Rojters.

Kompanija Tviter je poručila da će sledeće kršenje njihovih pravila dovesti do trajnog brisanja profila Donalda Trampa.

Fejsbuk je nešto kasnije objavio da će onemogućiti Trampu da postavlja komentare 24 sata zbog kršenja dva njihova pravila, dok ga je Tviter zaključao na 12 sati.

Fejsbuk i Jutjub, koji su u vlasništvu Alfabet Gugla, takođe su uklonili video snimak u kojem je Tramp nastavio da optužuje za navodnu krađu na predsedničkim izborima, iako je tražio od svojih pristalica da idu kući.

Video je sklonjen i sa Instagrama i sa predsednikovog naloga, koji će takođe biti zaključan 24 sata, naglasio je Adam Masuri, prvi čovek Instagrama putem Tvitera.

Jutjub nije davao nikakve komentare povodom Trampovog naloga.

#Donald Tramp

#Društvene mreže