AKTUELNO

Američki državni tužilac (ministar pravde) Vilijam Bar najavio je da će se povući s te funkcije naredne nedelje, nakon što je izborni koledž potvrdio pobedu demokratskog kandidata Džoa Bajdena na predsedničkim izborima u SAD.

Bar, koji nije podržao tvrdnje republikanskog kandidata i aktuelnog predsednika Donalda Trampa da je došlo do široko rasprostranjene prevare na izborima 3. novembra, rekao je da će napustiti tu funkciju 23. decembra, javlja Rojters.

Tramp je na Tviteru saopštio da će novi vršilac dužnosti državnog tužioca postati Barov dosadašnji zamenik Džef Rozen.

"Upravo sam imao veoma prijatan sastanak s državnim tužiocem Bilom Barom u Beloj kući. Naš odnos je bio veoma dobar, on je napravio izuzetan posao!", naveo je Tramp, dodajući da će Bar napustiti tu funkciju pre Božića po Gregorijanskom kalendaru kako bi proveo praznike s porodicom.

Bar je mnoge iznenadio kada je u intervjuu za AP, koji je objavljen 1. decembra, osporio ideju Trampa i njegovog izbornog štaba da je došlo do široko rasprostranjene prevare na ovogodišnjim izborima u SAD, podseća Gardijan. 

Elektorski koledž potvrdio je u ponedeljak pobedu demokratskog kandidata Džozefa Bajdena na predsedničkim izborima u SAD.

#Donald Tramp

#Džozef Bajden

#Vašington