AKTUELNO

Britanski princ Filip, vojvoda od Edinburga opsednut je pričama o vanzemaljcima i neidentifikovanim letećim objektima posebno otkako je lord Luis Mauntbeten napisao zvaničan izveštaj o čudnom susretu sa svemirskim brodom na njegovom imanju.

Suprug engleske kraljice proveo je decenije prikupljajući mnoštvo knjiga o vanzemaljcima. Fascinacija se razvila nakon što je Mauntbeten dao zvanični izveštaj o bizarnom iskustvu koje je jedan od njegovih zaposlenih navodno imao sa svemirskim brodom na njegovom imanju u Hempširu, prenosi RT.

Princ Filip na zidu u Bakingemskoj palati navodno drži mapu mesta gde su viđeni neidentifikovani leteći objekti, a tražio je navodno i da vidi poverljive izveštaje Ministarstva odbrane o „bliskim susretima“.On je prošlog leta čitao knjigu „Haltova perspektiva“, koja ispituje dešavanja o incidentu u Rendlešemskoj šumi za koji se veruje da je najpoznatije britansko viđenje neidentifikovanih letećih objekata (NLO).

Događaji su se odigrali u noći 26. i 28. decembra 1980. u Rendlešamskoj šumi, neposredno ispred vazduhoplovne baze RAF „Woodbridge“, u kojoj su bili smešteni pripadnici Ratnog vazduhoplovstva Sjedinjenih Država.

Prema izjavama svedoka, uključujući izjave potpukovnika Čarlsa Halta, zamenika komandanta baze, osoblje je naišlo na misteriozna jarka svetla i užareni metalni predmet za koji su verovali da bi mogao biti NLO. Taj zbunjujući događaj nije do kraja razjašnjen, a Ministarstvo odbrane Velike Britanije je tada donelo zaključak da ne predstavlja pretnju po nacionalnu bezbednost.Knjiga koju je princ Čarls čitao napisali su upravo penzionisani pukovnik američkog vazduhoplovstva Čarls Halt i penzionisani detektiv Džon Hanson.

U pismu upućenom bivšem detektivu, Filipov sekretar brigadir Arči Milera Bejkvel napisao je: "Siguran sam da će se princ knjigu čitati sa velikim interesovanjem tokom leta".

#Vanzemaljci