AKTUELNO

Australijska država Novi Južni Vels ublažiće ograničenja socijalnog distanciranja i povući zahtev da zaposleni rade od kuće, pošto gotovo tri nedelje nije zabeležen lokalni prenos korona virusa, izjavila je premijerka Gledis Berejiklijan.

Za razliku od mnogih drugih delova sveta koji nameću stroža pravila za usporavanje ponovnog širenja korona virusa, australijske savezne države i teritorije poslednjih nedelja počele su da ublažavaju gotovo sva ograničenja.

To je dalo veliki podsticaj privredi zemlje koja je ušla u predbožićni period, prenosi Rojters.

Novi Južni Vels, najmnogoljudnija država u Australiji, od 1. decembra će omogućiti restoranima, pabovima i kafićima da povećaju kapacitete.

U pokušaju da oživi poslovna područja u Sidneju, Berejiklijan je rekla da će država od 14. decembra ukloniti naredbu koja zahteva od poslodavaca da zaposlenicima omoguće rad od kuće.

"Neophodno je osigurati da se naša privreda i dalje kreće, da radimo i da se ljudi osećaju sigurnije u 2021. kada je reč o njihovim zaradama i poslovima", rekla je Berejiklijan.

Druga australijska država po broju stanovnika, Viktorija, takođe nije zabeležila nijedan slučaj COVID-19 u protekla 24 sata.

U Viktoriji je zabeleženo 90 odsto smrtnih slučajeva od korona virusa u Australiji, a sada je prošlo 25 uzastopnih dana bez ijednog otkrivenog slučaja infekcije.

#Južni Vels

#mere

#ublažavnje