AKTUELNO

U protestima protiv vlade predsednika Nikolasa Madura koji su počeli 1. aprila poginulo je 37 osoba, više stotina ljudi je ranjeno, dok je više od 1.000 uhapšeno.

Studenti Venecuele organizovali su danas u Karakasu nove antivladine demonstracije koje ulaze u drugi mesec bez znakova jenjavanja, a broj stradalih povećan je na 37 osoba.

Vođa studenata ubijen je danas, a takodje je stradao i jedan 17-godišnji mladić. Vlasti su prethodno objavile da je 38-godišnji policajac iz centralne države Karabobo preminuo od povreda koje je zadobio u jučerašnjim protestima.

Na Centralnom univerzitetu Venecuele vojnici su bacali suzavac na studente demonstrante. Ipak, mnogi su odbili da se povuku, a lekari sa gas maskama zbrinjavali su povredjene.

Foto: Tanjug

Studenti sa drugog univerziteta u Karakasu mirno su hodali da predaju peticiju ogranku katoličke crkve, u kojoj su tražili od pape da se izjasni protiv nasilja i autoritarnih poteza vlade.

Demonstranti traže da se odmah održe predsednčki izbori, a venecuelanski predsednik optužuje opoziciju da pokušava da izvede državni udar i odgovorio je inicijativom da izmeni ustav.

#Protest

#Venecuela

'