AKTUELNO

Desetogodišnji dečak Jasir Hasein preminuo je od posledica povreda zadobijenih nakon pada u školskom igralištu u engleskom gradu Birmingemu.

Nesreća se dogodila u četvrtak prošle nedelje u Osnovnoj školi Lig u Vašvud Hitu.

Dečak je pao i udario glavom o beton. Zaposleni u školi su odmah pozvali hitnu pomoć koja je pregledala dečaka, nakon čega je poslat na kućno lečenje. Prema rečima portparola hitne pomoći u Zapadnom Midlendsu, lekari su dali jasna uputstva roditeljima kako da prate njegovo stanje i naglasili da odmah pozovu lekare ukoliko dođe do pogoršanja njegovog zdravstvenog stanja.

Dečaku je kod kuće pozlilo zbog čega je prevezen u bolnicu. Preminuo je do zadobijenih povreda samo pet dana kasnije, piše "Dejli mejl".

Portparol policije u Zapadnom Midlendsu potvrdio da je dečak zadobio tešku povredu glave nakon pada u školi zbog čega je policija počela istragu.

- Nastavljamo da sarađujemo sa školom kako bismo ustvrdili pod kojim oklonostima je došlo do tragične smrti - rekao je portparol.

Marljiv, odlučan, uspešan...

Stefani Prins, direktorka škole koju je mališan pohađao rekla je da je Jasir imao "pravu žeđ za učenjem".

- Svi smo neizmerno tužni zato što se nama dragi učenik preminuo nakon tragične nesreće. Jasir je bio samouveren, marljiv, odlučan i uspešan. Imao je pravu žeđ za učenjem i voleo je da se igra sa svojim drugarima. Već nam užasno nedostaje. Saosećamo se sa Jasirovom porodicom i prijateljima i trudimo se da đacima pomognemo da prebrode ovaj težak gubitak - rekla je Prins.

"Bio si mi prijatelj od prvog dana"

Drugari iz razreda i njihovi roditelji ostavili su cveće i poruke u školi u koju je desetogodišnjak išao.

- Bio si mi prijatelj od prvog dana škole, ali sada si nas napustio - jedna je od poruka

#Dečak

#Smrt

#škola