AKTUELNO

Veliki broj pripadnika policije nalazi se na licu mesta.

Snažne policijske snage opkolile su kompleks u Montrealu gde se nalaze kancelarije softverske kompanije Ubisoft zbog navodne talačke krize, javljaju svetski mediji.

Međutim, ispostavilo se da je reč o prevari, te da je jedna osoba unutar zgrade lažno kontaktirala policiju, javlja "Journal de Montreal".

Veliki broj pripadnika policije stigao je na lice mesta, kao i ekipe Hitne pomoći, javlja "Russia Today". Policija je izdala saopštenje u kome je apelovala na stanovništvo da izbegava taj deo grada.

Jedan od zaposlenih u Ubisoftu ranije je kazao medijima da im je rečeno da se sakriju i budu tihi. Na društvenim mrežama kruže snimci kako policija ispraća iz zgrade zaposlene u Ubisoftu.

Svetski, ali i lokalni mediji navodili su da su otmičari navodno tražili novac za oslobađanje zatočenih ljudi, a neki su javljali da je reč o pljački.

Čak je jedan broj zaposlenih pobegao na krov kompleksa, gde su se zabarikadirali. Takođe, pojavili su se navodi da su neke osobe bile zatočene u sobi za sastanke.

Novinarka Kult MTL je na Tviteru ranije je napisala da se ljudi koji su ostali u zgradi "kriju ispod stolova", o čemu ju je obavestio prijatelj.

Ubisoft obično zapošljava oko 4.000 osoba, ali je veći deo radnika ostao da radi od kuće zbog pandemije korona virusa.

#Drama

#Montreal