AKTUELNO

Nakon terorističkog napada u centru Beča u kojem je ubijena najmanje jedna osoba, a prema zvaničnim podacima 15 je povređeno, u tom gradu i dalje vlada opšta panika. Nezvanično, u napadu je ubijeno sedam ljudi.

Kako za Pink.rs kažu naši građani iz Beča, koji su se našli na mestu pucnjave ili žive u neposrednoj blizini, na ulicama grada prisutan je veliki broj policajaca koji tragaju sa učesnicima u krvavom piru.

Neki od njih još uvek su zaključani u restoranima u kojima su se našli u vreme pucnjave, dok je ostalim građanima rečeno da ne napuštaju svoje kuće.

Ulice su puste, a grad nadleću helikopteri.

- Trenutno smo zaključani u kafiću u samom centru Beča i čekamo da nam kažu da je bezbedno da izadjemo. Već dva puta je policija bila kod nas da se uvere da smo dobro, za sad je uhapšeno desetoro, ganjaju i dalje ljude koji su počinili napad - navode za naš portal Jelena i Nemanja koji su se našli na mestu terorističkog napada.

View this post on Instagram

#wien #vienna #prayforvienna

A post shared by Rhinon (@rhinonfit) on

Kako kažu, sada čekaju da vide razvoj situacije.

Dok se ceo Beč ne osigura, ne možemo da izađemo, jer žele da budemo sigurni kad krenemo kući

Natalija, koja živi nedaleko od sinagoge, gde se dogodio napad ne može da se oporavi od šoka.

- Zaključani smo u stanu, prvo su se čuli pucnji, pa policijske sirene...Sada se čuju helikopteri koji nadleću grad. Kažu da tragaju za napadačima. Da su opasni i naoružani - preplašeno navodi naša sagovornica.

Ističe da im je rečano da ne izlaze iz domova.

- Hvala Bogu dobro smo...ali ima puno povređenih - dodaje ona.

U pucnjavi u centru Beča koja je okarakterisana kao teroristički napada, ubijena je najmanje jedna osoba, dok je prema zvaničnim podacima 15 povređeno. Napad je koordinisano izveden na šest lokacija, a nezvanično, prema lokalnim medijima, ubijeno je sedam ljud.

#Beč

#Pucnjava

#teroristički napad