AKTUELNO

Lekar američkog predsednika dr Šon Konli izjavio je da je Donald Tramp testiran negativno na koronavirus što znači da nema rizika da bi mogao da bude prenosilac zaraze.

Tramp se juče, prvi put od kako mu je pre vše od nedelju dana dijagnostikovan kovid-19, pojavio pred svojim pristalicama u Beloj kući.

Foto: Tanjug AP/Alex Brandon

Rojters izveštava da im se američki predsednik juče obratio sa balkona Bele kuće, bez zaštitne maske i uputio apel da se "angažuju do pobede" na predstojećim predsedničkim izborima.

Foto: Tanjug AP/Alex Brandon

Nakon povlačenja iz izborne kampanje zbog kovida-19, Tramp sada planira da nastavi predizborno nadmetanje sa svojim oponentom Džo Bajdenom, predsedničkim kandidatom demokrata.

Foto: Tanjug AP/Alex Brandon

Već sutra predsednik SAD putuje na Floridu, jednu od ključnih država za pobedu na predsedničkim izborima, u utorak će biti u Pensilvaniji, a u sredu u Ajovi, gde će održati govore pred svojim pristalicama.

Foto: Tanjug AP/Alex Brandon

Tokom svog jučerašnjeg obraćanja sa balkona Bele kuće, Tramp je u svom maniru optužio demokrate da nameravaju da sprovode "socijalističku", pa čak i "komunističku politiku" u Americi.

#COVID-19

#Donald Tramp

#koronavirus