AKTUELNO

Bekstvo iz zatvora nalik na ono u filmskm hitu Bekstvo iz Šošenka zabeležile su sigurnosne kamere u Indoneziji.

Naime, kineski nakro-bos Čai Čanpang (53) koji je osuđen na smrt pobegao je iz Tangreang zatvora nedaleko od Džakarte.

On je uspeo da se provuče kroz uzani kanalizacioni otvor dug 30 metara i to tako što je prethodno šrafcigerom iskopao rupu u svojoj ćeliji.

Na svom bekstvu Čai je dugo radio a prethodno je ukrao je alat iz zatvorske kuhinjske radionice i iskopao otvor širok svega pola metra kroz koji je uspeo da stigne do zatvorske kanalizacije.

I to se sve odigralo u dobro splanirano vreme, u momentu smene zatvorke straže. Sigurnosne kamere su uhvatile momenat kad Čai izlasi iz kanalizacionog kanala, ustaje i nestaje niz ulicu.

Zvaničnici indonežanske policije kažu da je ovaj spektakularan beg planiran minimum pet do šest meseci.

Čai, koga su nazvali i kineski El Čapo, postao je tako jedan od najtraženijih begunaca u Indoneziji, a vlasti su preduzele mere da mu spreče bekstvo iz zemlje.

Čanpang je osuđen na smrtnu kaznu 2017. godine nakon što je proglašen krivim za krijumčarenje 110 kilograma sintetičke droge metamfetamin. Policajci međutim, naglašavaju da ovo nije prvi put da je Čanpang pobegao iz zatvora. Dok je čekao na suđenje, u kupatilu je pomoću gvozdene šipke iskopao rupu kroz koju je pobegao, ali i poveo još neke zatvorenike sa sobom. Pronađeni su tri dana nakon bekstva i vraćeni u zatvorske ćelije.

#Bekstvo iz zatvora

#Indonezija

#Zatvor

#Čai Čanpang