AKTUELNO

U Indiji je u poslednja 24 sata potvrđeno da je korona virusom zaražena još 78.761 osoba, što predstavlja najviši porast broja obolelih u jednom danu od početka pandemije na svetskom nivou.

Od posledica COVID-19 u Indiji je preminulo još 948 ljudi, prenosi Asošijeted pres.

Indija trenutno beleži najbrži porast broja zaraženih korona virusom u svetu, dok novoobolelih ima preko 75.000 već četvrti dan zaredom.

U ovoj zemlji je od početka pandemije korona virus potvrđen kod preko 3,5 miliona ljudi, dok broj smrtnih slučajeva od posledica COVID-19 u ovom trenutku iznosi 63.498.

Porast broja obolelih od COVID-19 u Indiji usledio je u trenutku kada su vlasti najavile ponovno otvaranje podžemne železnice i održavanje sportskih i religijskih događaja uz određene restrikcije od sledećeg meseca, u pokušaju da ponovo ožive ekonomiju.

Podžemna železnica ponovo će nastaviti sa radom po fazama od 7. septembra, dok će škole i fakulteti ostati zatvoreni sve do kraja narednog meseca.

Indija se nalazi na trećem mestu u svetu po broju obolelih od COVID-19, iza Sjedinjenih Država i Brazila, dok po broju smrtnih slučajeva od posledica ove bolesti zauzima četvrto

Eksperti upozoravaju da bi naredni mesec mogao da donese najveće izazove u borbi protiv pandemije u ovoj zemlji.

#Indija

#koronavirus