AKTUELNO

Američki predsednik Donald Tramp ispričao je da je naređenje za raketne napade na Siriju prošlog četvrtka izdao dok je sa kineskim liderom Si Đinpingom jeo dezert.

- Završili smo večeru. Onda smo prešli na dezert. Probali smo najlepše parče čokoladnog kolača koji ste ikad videli. I predsednik Si je baš uživao - rekao je Tramp u intervjuu za Foks biznis TV netvork.

U tom momentu, kako je naveo, dobio je poruku od generala da su brodovi spremni za lansiranje projektila. "I šta da radite?", zapitao je on.

- Onda smo doneli odluku da to učinimo i rakete su krenule - rekao je Tramp i dodao da je odmah obavestio Si Đinpinga o tome.

- A onda sam rekao - gospodine predsedniče, dozvolite mi da vam nešto objasnim - sve se to dešavalo dok smo jeli dezert - upravo smo ispalili 59 raketa... na Irak - ispričao je Tramp.

Na to ga je novinarka Foks biznisa Marija Bartiromo ispravila zapitavši da li je mislio "na Siriju", prenosi američki portal "Hil"

- Da na Siriju - odgovorio je predsednik SAD.

Si Đinping je, nastavio je Tramp, "zastao desetak sekundi, a onda zamolio prevodioca da mu ponovi".

- Mislio sam da to nije dobar znak - naveo je Tramp, prenosi AFP.

Ali onda, kazao je on, Si je odgovorio da ako je "neko toliko brutalan i koristi gas protiv dece i beba, onda je to OK".

- Složio se sa tim. To mu je bilo ok - rekao je Tramp.

#Donald Tramp

#Napad

#Si Điping

#Sirija

'