AKTUELNO

Predsednici Meksika Lopez Obrador i SAD Donald Tramp pozdravili su vest da je u 2019. godini proizvodnja heroina u Meksiku opala za 25 odsto.

Kancelarija Bele kuće za kontrolu prometa narkotika (ONDCP) procenila je u petak da je uzgajanje maka u Meksiku manje za 27 odsto u poređenju sa 2018. godinom.

"S obzorim da su u 2017. i u 2018. godini ostvareni rekordni prinosi maka u Meksiku, SAD su ohrabrene informacijama da je u 2019. godini postignut napredak u sprečavanju proizvodnje heroina", navodi se u saopštenju direktora ONDCP Džima Kerola.

Smanjenje proizvodnje meksičkog heroina ohrabruje imajući u vidu da je u istoj godini za sedam odsto smanjena smrtnost od predoziranja među zavisnicima od ove droge u SAD.

Meksički heroin je droga koja je široko rasprostranjena u SAD, a ONDCP je odao priznanje meksičkom predsedniku Lopezu Obradoru jer je doprineo da se kroz socijalna izdvajanja i brigu države poboljša nivo života poljoprivrednih proizvođača koji rade u oblastima poznatim po proizvodnji narkotika.

#Donald Tramp

#Droga

#Heroin

#Meksiko